Pohod pred dopusti

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Pohod pred dopusti

Odgovor Napisal/-a janez »

Urnik je sicer precej zatrpan z vajami, tekmovanji, pripravami na veselico, pa bi bilo mogoče kljub temu pred dopusti (mesecem julijem) izvesti še en pohod. Bi pa bilo dobro, da pade kakšen predlog.

Že zadnjič, ko smo bili na srečanju članic v Vačah, je bil podan predlog za ogled Geosa, vaške situle, pohod na eno od bljižnih višinskih točk in nazadnje ogled farne cerkve v Vačah, kjer so posebej zanimive slike križevega pota in edinstven božji grob.

Iz starega plana nam je ostal tudi Jošt, pa še kaj bi se našlo. Skratka, če kdo pozna kakšno zanimivost na kateri od višinskih točk, naj napiše, vse predloge bomo lahko koristno uporabili pri planiranju naslednjih pohodov.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

:D . Jaz vas vabim, na pohod k nam v Prlekijo. Malo po vinski cesti :D , do Jeruzalema, pa po cesti nazaj proti Ljutomeru. :D

lp

dušan :grin:
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a::D . Jaz vas vabim, na pohod k nam v Prlekijo. Malo po vinski cesti :D , do Jeruzalema, pa po cesti nazaj proti Ljutomeru. :D

lp

Po moje bi blo do Jeruzalema čist dost :D :occasion7: , ćeprav ljutomerska klet tud ni slaba, sploh, če bi jo Barbi predstavila :D .

Pohod ravno ne bi šel, bi pa bil zanimiv izlet za mesec oktober, samo program je treba sestavit, recimo vinska klet, Slavič, vaš dom, kakšna cerkvica. Ampak za to je še čas, najprej je na vrsti pohod, če se bo seveda kakšen pohodnik zbudil in tole prebral :evil: :grin: .

LP

Janez 8-)
natasa

Odgovor Napisal/-a natasa »

Ola, pohodnica se pokorno javlja!

Jah, presidente je polomen, Slavka posledično nima časa (beri: ga neguje), jaz sem bila v nedeljo v hrib v lastni režiji, ostali pa itak vsi neki delate in delate in delate....

Predlog:

Glede na vreme zelo zgodnji odhod, da ni vroče - recimo ob 6.30 - pa se bi popeljali do Bohinja in pogledal mal v Julijce - slap Savica mejbi???

Predlog 2: Tradicionalen pohod na Mlinčke... z vmesnimi postanki in nabiranjem jagod.

Predlog 3: Izhodišče cerkvica pri Tilnu (Repnje) in en lep pohod do Smledniškega vrha in po križevemu potu dol, kjer nas spet pobere naš šofer.

Predlog 4: Kamniški grad

Predlog 5: Tudi Vače ni slabo, bom pogledala ker hrib bi bil primeren za mal manj alpinistične šodravce.

Predlog 6: Šmarna gora čez Kuhno za otroke in starejše, in čez Turnc za gasilske operativce ter tiste, ki se jim ne vrti v glavi. na vrhu nazdravimo in gremo dam po poti skozi Kuhno.

Evo, predlogov kolkr hočeš, zdaj pa sam še Zdravkota zbudte in akcija!!!!

:evil: Nataša
Življenje je radosten ples. Vsak dan je dragocen, bolj kot dan prej.
Uporabniški avatar
janez

natasa napisal/-a:Predlog 2: Tradicionalen pohod na Mlinčke... z vmesnimi postanki in nabiranjem jagod.

Predlog 3: Izhodišče cerkvica pri Tilnu (Repnje) in en lep pohod do Smledniškega vrha in po križevemu potu dol, kjer nas spet pobere naš šofer.

Evo, predlogov kolkr hočeš, zdaj pa sam še Zdravkota zbudte in akcija!!!!

:evil: Nataša
Evo, sem jaz vedel, da sem vse pozabil :lol: . Kos smo se peljali domov z Govejka, smo imeli v mislih tale pohod po križevem potu, ampak se mi zdi, da tako, da nas pripeljejo v Smlednik, potem štartamo po križevem potu nato pa kar nadaljujemo peš do Topol. Menda je to za kakšne 3 urce, kar bi bilo ravno prav.

Tisto za Mlinčke je bilo pa prav tako v igri, se pravi pohod s čistilno akcijo (nič jagod :D ), potem pa pri mlinčkih kakšen čevap obrnemo pa popijemo pivce in nazaj.

Če ste za, bi predlagal še termin in sicer Mlinčki 28. maja, Smlednik pa 4. junija.

Preostale predloge pa bi realizirali v septembru in oktobru, s tem da Nataša preveri še hribčke okoli Vač.

Pohodniški pozdrav!

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gf »

Jaz sem za Jošta. Relacija Repnje-Stari grad je pa bolj primerna za kolesarski izlet z gorskimi kolesi :D - Ponavadi jo vozim v obratni smeri :D
Mlinčki......sem bil letos že 30 krat :(
Lahko bi šli pa na Golico :shock:
Avtoelektrika & avtodiagnostika BMW
Uporabniški avatar
janez

gf napisal/-a:Jaz sem za Jošta. Relacija Repnje-Stari grad je pa bolj primerna za kolesarski izlet z gorskimi kolesi :D - Ponavadi jo vozim v obratni smeri :D
Mlinčki......sem bil letos že 30 krat :(
Lahko bi šli pa na Golico :shock:
Evidentirano :D . Bo imel šef sekcije dovolj gradiva za razmislek, ampak, saj ima podšefico, ki bo odločila :D .

Tisto na Stari grad s kolesi bo pa za kolesarsko sekcijo, samo ne vem, če je kaj dosti gorskih koles v Topolah. Bo treba kaj za specialke poiskat.

Kdaj pa cveti Golica?

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77

janez napisal/-a:
Po moje bi blo do Jeruzalema čist dost :D :occasion7: , ćeprav ljutomerska klet tud ni slaba, sploh, če bi jo Barbi predstavila :D .

Pohod ravno ne bi šel, bi pa bil zanimiv izlet za mesec oktober, samo program je treba sestavit, recimo vinska klet, Slavič, vaš dom, kakšna cerkvica. Ampak za to je še čas, najprej je na vrsti pohod, če se bo seveda kakšen pohodnik zbudil in tole prebral :evil: :grin: .

LP

Janez 8-)
Eh, janez, ti bi spet šel v Ljutomersko klet, stavim, da zaradi barbike :D

Pol pa mogoče kak spust po reki Muri, pa ogled našega gasilskega doma.... Seveda pozneje kaka rujna kapljica tudi nebi manjkala. Seveda to predlagam v sklopu meseca varstva pred požari :D :D

lp

Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a: Eh, janez, ti bi spet šel v Ljutomersko klet, stavim, da zaradi barbike :D

Pol pa mogoče kak spust po reki Muri:D :D
lp

Jah, ne zaradi drugega, zato ker je Barbi zavetnica nevarnih poklicev, neee :D :D :D . K takim je pa treba na romanje hodit.

Dušan, kako pa zgleda spust po Muri, s kom in koliko jih gre na plovilo, koliko časa traja, pa koliko stane.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77

No zgleda približno tako: :D

No ko gremo gasilci z Ljutomera na spust po Muri, se vkrcamo v Petanjcih, kjer je najbolj primeren prostor za čolne, in vkrcanje v le- te. Med vožnjo uživaš, smejiš, poješ.... Prvi postanek je v Veržeju, ob Babičevem mlinu, kjer si lahko ogledate, kako na stari način izdelujejo moko... Kratka malica, pol pa veselo naprej, po reki.... Druga postaja je Ižakovci ( otok ljubezni), kjer se lahko zapeljete čez reko muro z brodom, malo okrepčaš, zaljubljenci malo sprehodijo po otoku ljubezni, pol pa naprej do končne postaje v Bistrici, kjer se izpljuje z čolni, okrepča, čolni naložijo na prikolice, pa potem lahko tudi kaj spečemo, spijemo, zapojemo, naredimo kako igro, saj je na bistrici dovolj prostora ( pokritega), za lepo veselico :D . Turistični spust traja nekje tam ene 3-4 urce, odvisno če se ustavljaš na zgoraj navedenih točkah.

Za varnost med spustom imamo ponavadi za varovanje potapljače kluba PLIMASUB, kjer sem tudi sam član, ali pa zaprosimo potapljače iz PGD G. Radgona ( GA-PO-RA).

Glede čolnov pa je tako:
V naši GZ je približno 10 čolnov ( šesterec- osmerec), bi pa jaz probal to uredit na ravni GZ Ljutomer, za posojo čolnov.

Plačilo? Kako plačilo???? :mad: :mad: , janez ne "biksaj" ga :D :D.
Edini strošek bi imeli s tem, kaj bi se pripeljali v naše kraje, pa kaj boste pojedli pa spili.. :D

Če boste pokazali interes, sem pripravljen uredit vse, da bi to realizirali.

lahko pa vprašate novoporočenega Marka, kako je zgledal spust po reki Muri, ko so bile pri nas gasilsko športne igre poklicnih gasilcev, samo mi smo tekmovali :grin: .

Toliko zaenkrat

lp

Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a: Plačilo? Kako plačilo???? :mad: :mad: , janez ne "biksaj" ga :D :D.
Edini strošek bi imeli s tem, kaj bi se pripeljali v naše kraje, pa kaj boste pojedli pa spili.. :D

Če boste pokazali interes, sem pripravljen uredit vse, da bi to realizirali.

Toliko zaenkrat
lp
Pa to je super :D (pa ne samo zaradi plačila :D ), mislim da mora biti takšna vožnja zares enkratna, sploh še ogled mlina, pa kakšne zaljubljence bomo mogoče tudi še našli, da se sprehodijo po otoku :D (ampak, samo sprehodijo).

Pa če bi šli še v vaš dom, da je to prava strokovna ekskurzija, bo pa že za Barbi zmanjkalo časa :lol: .

V glavnem Dušan, tole bom jaz na sestanku v juniju predstavil, potem bi pa verjetno planirali za konec septembra in bi bilo kao v okviru meseca požarne varnosti.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Janez, Golica cveti pa maja, konec maja je že bolj ven, vsekakor je lep izlet, posebej, po grebenu, pa lahko v Avstrijo pljuneš ...

Lp, Mateja
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
janez

Mateja napisal/-a: pa lahko v Avstrijo pljuneš ...

Lp, Mateja
To je blo včasih zanimivo, ko smo bili še v socializmu, ni blo lepšega, če si čez mejo na kapitalista sca.. :D .

Zdaj smo pa itak pod isto streho, le da so naši kapitalisti slabši od sosednjih :lol: :mad: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77

je v bližnjhi prihodnosti kakšen pohod?

lp

Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:je v bližnjhi prihodnosti kakšen pohod?

lp
Moram reči, da se je vodja pohodniške sekcije izredno potrudil in pripravil obširen program s kopmpletnim opisom posameznih pohodnih poti, tako, da je možnosti kar nekaj. Eden od pohodov bo zanesljivo v septembru, bom pa objavil program sekcije, tako, da bo vsak lahko izbiral oziroma podprl določen predlog.

LP

Janez 8-)
Odgovori