Sam sem namreč za takšno mnenje zvedel razmeroma pozno, ampak tisti, o katerem govorijo, itak zve zadnji. Pa še to po sili razmer.
Namreč, da pripadam klanu, ki odloča o vsem, kar se v Topolah dogaja, ne glede na mnenje drugih, še zlasti se to odraža pri organiziranju mladinskih zabav v gasilkem društvu.
Pa bom rekel samo tole. Če kdo meni, da uradno izvoljen upravni odbor gasilskega društva Topole lahko imenuje klan, je v rahli zmoti, ali pa ne pozna demokratičnih načel volitev predstavnikov v določen organ ali telo.
In upravnemu odboru je občni zbor, ki je najvišji organ društva, ob izvolitvi naložil nalogo, da vodi društvo v času mandata, če ga ne vodi v skladu z usmeritvami, pa ima občni zbor na voljo demokratična sredstva, da upravnemu odboru ali posamezniku izreče nezaupnico zaradi njegovega slabega dela.
Nikakor pa ne zaradi zamer, ki nastajajo iz drugih razlogov in nato posploševati na celoto ali pa še huje, na nekaj posameznikov in jih pri tem označevati s klanom, pri tem pa jih spotikati na vsakem koraku, še zlasti takrat, ko jim gre vodenje dobro od rok.
Temu se namreč po domače reče fovšija, škodoželjnost, zavist, pa še kakšen izraz bi se lahko našel.
Torej, o klanu raje ne bi, lahko pa o Hrinovem Janezu, ki je za nekatere tako zelo moteč. Zato ne valite krivde na druge, zvalite jo name, kajti, za odločitve, ki jih sprejmem, sem sposoben tudi odgovarjati. In večino stvari je bilo narejenih dobro, nekaj pa tudi slabo.
In to slabo predstavlja igrišče, ki je povod vseh sporov in nesoglasij, ki nastajajo. Vendar človek ni vedež, saj, če bi to vedel pred 15 leti, igrišča zanesljivo ne bi bilo in v Topolah bi vladal mir.
Tako pa lahko samo čakam, da ga odnese voda, pa bo čez par let spet mogoče mir, v kolikor seveda medsebojnih odnosov ne bomo toliko zasrali, da ne bomo več zmožmi komunicirati.
So pa še druge variante, ampak o tem, ko bo nasprotna stran podala kakšno argumentirano trditev.
LP
Janez