Za koga dela GZ Mengeš

Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Za koga dela GZ Mengeš

Odgovor Napisal/-a janez »

Vem, da ni vredno, kajti, če se v 10 in več letih ni dalo ničesar spremeniti, se tudi po tem razmišljanju ne bo.

Prebral sem namreč članek "Ob 115 letnici mengeških gasilcev novo gasilsko vozilo" v katerem neznani avtor opisuje prevzem vozila. Že v prvem odstavku našteva "visoke goste", pa ne vem, ali je uporabljal pri sestavljanju članka katero od merskih enot in mogoče naštel samo tiste, ki merijo več kot 1,75 m.

To bo najbrž kriterij, kajti poveljnik GZ Mengeš je kaken centimeter nižji, zato med "visokimi" gosti ni nikjer omenjen.

Seveda tu ne gre za napako ali slučajen spregled funkcionarja GZ Mengeš, ampak gre za namerno izpuščeno dejstvo, ki ga določa protokol takšne prireditve.

Seveda se takšna stvar ni zgodila prvič in se ponavlja, tako je bilo na primer na občnem zboru PGD Mengeš, ko so bili pozdravljeni vsi, razen funkcionarjev GZ Mengeš, če bo treba se bom pa spomnil še kakšnega dogodka.

Tako tudi na ta način PGD Mengeš kaže jasen odnos do GZ Mengeš in za katerega bi bilo najbolje, da zveza sploh ne bi obstajala. In mogoče jim bo z nadalnjim vztrajanjem pri zanikanju to celo tudi uspelo.

V članku seveda tudi v nadaljevanju ni nikakršnega govora o GZ Mengeš, vso investicijo so izpeljali samostojno. Zanimivo. Nikjer ni omenjenega Načrta razvoja GZ Mengeš, v katerem je točno opredeljena nabava vozil in sklenjena pogodba z Občino Mengeš o sofinanciranju. Bog ne daj, da bi zvezi priznali kakršno koli pomoč pri nabavi vozila, da ne rečem še osebne pomoči katerega od svetnikov, da so vozilo dobili celo dve leti pred tem, kot predvideva načrt.

Hvala bogu, saj smo s to pridobitvijo gasilci tehnično še močnejši in s tem je zagotovljena boljša požarna varnost občanom. Samo, tolikšnega sprenevedanja pač ni možno spregledati.

Pa tudi načina financiranja ne, saj so navedena le sredstva, namensko planirana za investicijo nabave vozila, vse ostalo pa je verjetno priletelo po zraku.

Če vam je ostalim gasilcem vseeno, naj vam bo, jaz imam norčevanja iz zveze poln kufer in to tudi javno povem, če bo potrebno še kje drugje, na samo na našem forumu.

Kako ste bili pa odpravljeni topolski gasilci po zaključni slovesnosti, bi pa lahko napisal kateri od udeležencev.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Tomaz

Re: Za koga dela GZ Mengeš

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

janez napisal/-a:Vem, da ni vredno, kajti, če se v 10 in več letih ni dalo ničesar spremeniti, se tudi po tem razmišljanju ne bo.8-)
Janez brez veze sploh govort ali pisat o tem, škoda živcev in tvojega prostega časa. Vrjetno se bo šele takrat kaj spremenilo v PGD Mengeš ko bodo ''pomenbni funkcionarji'' odstranjeni s položaje.
Uporabniški avatar
janez

Re: Za koga dela GZ Mengeš

Tomaz napisal/-a: Janez brez veze sploh govort ali pisat o tem, škoda živcev in tvojega prostega časa.
Tomaž, saj imaš prav, sem si to že 100 x rekel, pa me vedno kakšna stvar na novo pogreje. Še dobro, namreč pisarna GZ nima kurjave in je notri mraz, kot bi pse gonil. Pa sem to zadnjič omenil na zadnji seji predsedstva, da bi se le en oljni radiator kupil, saj se drugače ne da delat, no so bili vsi tiho, pa ker je bila zadnja seja v letu, še besede hvala nisme slišal. Pa ne gre zdaja zato, to omenjam spotoma.

Kajti danes sem pošiljal prijave za izobraževanje naprej na GZS in sem jih pač moral iz pisarne GZ. Pa bi tudi to še prenesel, ampak, da me ima nekdo direktno za bedaka, če že ne kar za idiota, je pa preveč.

V določen tečaj so namreč predlagali kandidata, ki absolutno nima pogojev za udeležbo (da se razumemo, ne prvič). S tem mi seveda povzroča dodatno delo, saj moram takšne prijave zavračati in moje mnenje je, da to dela namerno. Da pri takem činu ne zna prebrati razpisa, oziroma preveriti v računalniškem programu, kjer je možno testiranje, ni naključje. To so male provokacije, mala podjebavanja, ki trajajo in trajajo. Nekdo bo rekel drobiž, no, ampak z leti se tudi drobiža nabere, da ga težko neseš.

Tko se mamo :mad:

LP

Janez 8-)
peter.jemec

Odgovor Napisal/-a peter.jemec »

morda bi bilo potrebno včasih reči bob -gasilsko obnašanje, vendar se mi zdi ,da vsi delamo na podlagi enercije. večje društvo deluje pač tako, ker se zaveda da je pomemben, da ga nihče ne more ukiniti, če pa kaj naredi narobe pa ostali popravijo, vendar pomembno je da so dovolj glasni.
kako je bilo na prevzemu? lahko odgovorim, da mrzlo in mokro. vendar v čevljih in na obelki ter na praporih.
mišljenja sem, da bi se lahko prireditev prestavila na kakšen drug daatum ali pa bi se organizirala tako, da bi bilo udeležencem toplo. prevzem in blagoslov zunaj, ostali protokularni del pa v zaprtem in suhem prostoru.
če se formacija stiska pod napuš, pač ni formacija in uniformiran zbor zgubi smisel.
o odnosu domačih gasilcev do gostov ne bi izgubljal besed, naj omenim samo primer, da so (sicer samo nekateri posamezniki) podili uniformirane gasilce iz zaprtega prostora iz garaže na prosto na dež in sneg, medtem ko so sami bili na toplem in se greli ob pijači.
glede na sprejem in obnašanje šosameznikov je enota našega društva takoj po uradnem delu zapustila prireditev in se odpravila domov.
na dežju in snegu zunaj pod stojnično marelo, se nam ne zdi primerno za prevzem novega najbolj modernega in sposobnega avtomobila v zvezi.

drugič pričakujemo boljše vreme.

za delo na zvezi si pa nabavi rokavice, da te nebo zeblo v roke.

za nabavo oljnega radiatorja cena je cca. 15000 sit ni bil nihče proti(no za pa tudi ni nihče nič rekel)
Uporabniški avatar
janez

peter.jemec napisal/-a:za delo na zvezi si pa nabavi rokavice, da te nebo zeblo v roke.

za nabavo oljnega radiatorja cena je cca. 15000 sit ni bil nihče proti(no za pa tudi ni nihče nič rekel)
Ali pa, če do spomladi ne delam ničesar :D , edino poštni nabiralnik bo treba povečati :lol: . Ma ne, sem bil včeraj res "razpizden", ko vidiš, kako te nekdo že toliko let u glavo.... :mad: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

peter.jemec napisal/-a:o odnosu domačih gasilcev do gostov ne bi izgubljal besed, naj omenim samo primer, da so (sicer samo nekateri posamezniki) podili uniformirane gasilce iz zaprtega prostora iz garaže na prosto na dež in sneg, medtem ko so sami bili na toplem in se greli ob pijači.

:shock: :mad: [-o< ](*,)

lp

dušan
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Odgovori