Zgodbe o butalskem policaju

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Zgodbe o butalskem policaju

Odgovor Napisal/-a janez »

Ko se pogovarjamo o kriminalnih dogodkih v našem kraju in učinkovitosti organov pregona, sem doma pobrskal po literaturi, saj mi je takoj prišel na misel butalski policaj. V brošuri, ki jo imam, je navedenih nekaj zgodb, vendar pa ne vse, še zlasti tista o Cefizlju, policaju in koruznih hlebčkih.

Sem pa za začetek prepisal tole, v nadaljevanju pa bo še kakšna :D, saj so bile v davnih letih, še pred drugo svetovno vojno problemi skoraj identični. Še denarju se je reklo enako :D

LP

Janez 8-)

Fran Milčinski ( 1867 – 1932) : Razbojnik Cefizelj in občinska blagajna

Kolikšen razbojnik je bil razbojnik Cefizelj, to je presegalo sleherno dostojno mero in je bil nanj hud celo butalski policaj – kar v kraj je pogledal in mu obrnil hrbet, če je naneslo in bi ga moral srečati.

Razbojnik Cefizelj je bil zakrknjen grešnik, nič ga ni bilo sram, nego še zažvižgal je policaju in ga pozdravil, toda ga je pozdravil z enim samim prstom – to ni bilo spodobno. In je lsej ko prej zahajal v Butale k butalskemu peku kupovat koruzne hlebčke – nagnusno so bili dobri!

Pa se je zgodilo in je razbojniku Cefizlju pošel denar. Pek v Butalah ni takšen, da bi dajal brez denarja, in ni brez denarja dajal niti domačim razbojnikom, kamoli razbojnikom pritepencem, kakršen je bil Cefizelj.

Pa je sklenil Cefizelj in tako storil in ga ni bilo sram ne boga ne policaja: iz koruzne slame si je zasukal odpirač – pravemu tatu vsaka reč služi za odpirač, še koruzna slama – in je ob belem dnevu in sredi Butal vlomil v občinsko pisarno. V občinski pisarni je z občinske police vzel občinsko blagajno, na občinsko mizo pa je položil potrdilo, spisano na občinski papir, da je res vzel občinsko blagajno in jo hvaležno potrjuje. Potem je šel in je bila prava sreča, da ni bilo v pisarni župana, drugače bi bil gromozanski razbojnik ukradel še župana in pustil potrdilo, da ga je.

Bila pa je občinska blagajna lončena in na las podobnašparovčku, le, da je bil šparovček narejen na ključ – z železnim zaklopcem in se mu je odprtina zgoraj zaklepala. Ključek od zaklopca pa je nosily policaj, na nitki je bil privezan in mu je visel okoli vratu.

Razbojnik Cefizelj pa ni vedel, kje je ta ključek, niti ga ni skrbelo, da bi ga iskal. Nego je šel naravnost k peku. Naročil je koruzen hlebček in segel v žep, da ga plača; ročno je položil občinsko blagajno na tla in rahlo stopil nanjo s škornjem, pa je zahreščala na drobne kosce in je notri bil cel tolar. Z njim je plačal peka in ni bil pek skoraj nič prestrašen, le zmotil se je malo in mu dal iz tolarja drobiža skoraj za dva.

Pek je komaj čakal, da se je znebil strahovitega kupca, potem pa je hitel nad policaja: “Razbojnik Cefizelj je ukradel občinsko blagajno! Teci v zvonik, udari plat zvona!”

Je policaj zaničljivo pomeril peka. Segel si je za vrat in je privlekel na dan kluč od občinske blagajne: “Hehej, kdo je ukradel? Kaj je ukradel? Figo je ukradel, ne občinske blagajne, he – hej! Tukaj imam ključ!”

Ključ je imel policaj, to je res, toda občinske blagajne ni bilo več, bila je strta v prah, in ni bilo več občinskega tolarja. In je bil župan na grde viže hud, rohnel je na policaja in mu ukazal, da naj pri tej priči prime razbojnika in ga neusmiljeno vklene, da bo sojen po postavah. Nič niso pomagali izgovori in si je nesrečni policaj izprosil samo to milost, da mu ne bo treba prej vkleniti Cefizlja, preden ga ne dobi v pest.

Prišel je tretji dan, tedaj so zanesle grozanskega razbojnika Cefizlja muhe zopet v Butale in se je to pot resnično zgodilo, kar se je moralo zgoditi.

Sredi južine je bilo, ko je zaslišal župan strahovito kričanje onkraj potoka. Stopil je iz hiše. Razločil je glas policaja: “Župan, župan, pojdi semkaj! Ujel sem ga, Cefizlja; razbojnika grozanskega!”

Mu je odgovoril župan: “Ko si ga ujel, pripelji ga semkaj!”

Zakliče policaj: “Pripeljal bi ga, pa noče, da bi šel! Ajte na pomoč!”

Je dejal župan: “Ne utegnem, sredi sem južine. Če noče, pa ga pusti, naj pride po južini!” In se je umaknil v hišo in jo zapahnil in zaklenil.

Je zastokal policaj: “Jaz bi ga že davno pustil, pa on ne pusti mene!”

In pravijo, da je policaj iz svojega žepa obljubil Cefizlju tolar, če ga spusti, in ga je Cefizelj milostno pustil in mu naročil, naj tolar nese županu, da ne bo občina čisto suha. Groš za nov šparovec pa je kar iz svojega primaknil Cefizelj, grozanski razbojnik.

:D :D :D

Pa da boste res verjeli, kakšen grozovitež je bil Cefizelj, naj vam ga predstavim, policaj je pa seveda na ustrezni oddaljenosti, ni da bi jezil Cefizlja :D

Slika

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Fran Milčinski: Butalski grb

Celotna zgodba opisuje, kako so si Butalci prizadevali, da bi imeli lastni grb, no zgodba za nas se prične tam, kjer vanjo vstopata butalski policaj in Cefizelj. Butalski policaj je imel namreč dolžnost, da ulovi zmaja, Da bi ga slikar Čačka imel za model, saj jim je za prvi grb narisal bika, katerega so potem prodali mesarju. In je šel butalski policaj lovit model:

Blizu Butal je hosta, v tisti hosti je strašil grozanski razbojnik Cefizelj in se ni bal ne boga ne butalskega policaja. Če je le utegnil, je prihajal v Butale in se postavil policaju pred nos. Dejal je policaj, prej da ne bo mirudal cefizelj, da jo bo izkupil. In je bila posebna zasluga policaja, da se do tedaj ni zgodilo, da bi jo Cefizelj izkupil. Cefizljeva zasluga pa je bila, da je ni izkupil policaj. Kajti, je dejal Cefizelj, za tem policajem bi prišel drugi, vsak drugi pa bi bil hujši.

Čul je razbojnik Cefizelj, s kakšno vnemo da preži butalski policaj na zmaja in da koprne za zmajem vse Butale in bo z njim ustreženo njihovi slavi in slovesu.

Pa je stopil iz hoste v butalsko mesto.

Bilo je ravno polnoči, sevtila je luna in je policaj pel uro. Petelin, kadar poje, zapre oči. Policaj pa ni bil petelin, nego je imel oči odprte in je gledal in videl: holaj, onkraj vodnjaka v svetlem siju lune čepimoški in se ne gane ne spričo policaja ne spričo glasu in ure; tako predrzen bo samo Cefizelj!

Policaju uje zavrela kri, nastavil je sulico, imenovano helebarda, in jadrno stopil tja: “Kdo si, da čepiš in skruniš butalska tla?”

“O,” je ponižno odgovoril Cefizelj, “ ne skrunim butalskih tal, saj imam zapete vse gumbe. Ampak se mi je posrečilo in ujel sem ptiča – zdi se mi, da je zmaj. Tule pod kapo ga imam in je skrajni čas, da ste prišli in ga varujete, da ne uide. Ali imate kletko?”

Je videl policaj, da res tišči razbojnik Cefizelj kapo ob tla. Pa je počenil še policaj poleg kapein dejal: “Poznam te razbojnik si Cefizelj. Jaz pa sem butalski policaj. Zapomni si: butalski policaj ima zmeraj vse. Pa imam tudi kletko in jo imam zate in jo imam za zmaja. Toda je ne nosim s seboj. Kletka je zate občinska keha, razumeš, kletka za zmaja pa stoji na oknu v občinsko keho. Kar ponjo stopi in jo prinesi!”

Pa je Cefizelj ponižno stopil ponjo in je tačas policaj tiščal kapo in zmaja in čepel na tleh in je čepe zapel prvo uro in se čudil Cefizlju, kje da se mudi. In je pel drugo uro in so ga bolela kolena in je pel tretjo uro in je klel Cefizlja. Naveličal se je čepenja in je dejal: “Vstati bom moral, drugače ne bom več mogel.” Previdno je segel pod kapo – bilo je nekaj okroglega in mehkega in je pozabil zapeti četrto uro.

Ker ni pel četrte ure, so se zdramili Butalci, zakaj da policaj ne poje ur, in so prišli in videli in čuli in glave staknili nad kapo.

Zdaj si je policaj upal in je izpod kape privlekel, kar je imel v rokah okroglega in mehkega, bila je konjska figa.

Pa je bil slikar slednjič zadovoljen in je dejal, da bo v grb naslikal kapo in v kapi konjsko figo.

Toda mu je župan plačal dva tolarja, podkovana in zvrhana, da ni naslikal grba.

Potem so izvedeli Butalci, da drugod nekod že imajo zmaja v grbu. Ako bi se baš primerilo in bi imel ta zmaj mlade, lahko bi katerega odstopili v Butale. Butale prosijo.

Slika
:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Tale ni ravno iz Butal, je pa resnična in kaže na inteligenco ter ignorantski odnos naših varuhov reda do občanov.

Bila je sreda, 2. avgusta, ko sem po punkciji ležal na dnevnem oddelku infekcijske klinike v Ljubljani. Okrog 12. ure se je nekje v neposredni bližini vklopil alarm na osebnem vozilu, ki je s kratkimi vmesnimi prekinitvami vztrajno zavijal, saj lastnika seveda ni bilo od nikoder. Ker imam zaradi ponovnega izbruha borelije zopet paralizirano polovico obraza je poškodovan tudi desni sluhovod, zato je vsak hrup izredno moteč, sireno alarma pa je čutiti približno tako, kot če bi ti s cikularko v glavoi žagal drva.

In ker se tuljenje nikakor ni končalo, sem ob 13.05 uri poklical policijo na 113 ter dežurnemu operaterju sporočil lokacijo s prošnjo, naj pošlje patruljo, ki bo našla vozilo in posledično mogoče tudi lastnika, če je recimo zaposlen na kateri izmed klinik.

No, operater je obljubil, da bo to storjeno in jaz seveda čakam. Sami pa veste, da takrat, ko nekaj čakaš, da bo nehalo, še bolj slišiš in je zadeva vedno bolj moteča. In je še kar trajala in trajala, pa nisem takoj klical, da ne bi rekli, da takoj sitnarim, ampak sem klical ob 13.45 uri, se pravi po 40 minutah, ko bi morali policaji s kateregakoli konca do lokacije priti že peš, kaj šele z vozilom.

In kaj mi operater reče? Da je bila patrulja na mestu, da ni našla nobenega vozila z vklopljenim alarmom, da so se pogovarjali celo z varnostnikom in, da tudi on ni nič slišal o kakšnem alarmu.

Pa sem vprašal operaterja, če sliši tuljenje alarma po mobitelu, seveda je zanikal, da bi kaj slišal, čeprav bi ga zaradi glasnosti seveda moral. Bil je celo tako pameten, da mi je svetoval, naj pokličem medicinsko sestro in naj mi zapre okno, da bom manj slišal.

Seveda sem mu pojasnil, da je okno zaprto, a da je hrup vseeno neznosen, nakar je vrli mož postave pogruntal, da naj se ne vznemirjam, saj je v bližini gradbišče in verjetno hrup prihaja od tam, ko vozijo tovornjaki oziroma ropotajo delovni stroji.

Pa sem mu vljudno pojasnil, da to ni mogoče, če pa je, sem ga prosil, naj obvestilo posreduje inšpekcijskim službam, saj tak hrup na delovišču ni dovoljen, sploh pa v območju, kjer velja prepoved dajanja kakršnih koli zvočnih signalov.

Seveda je gladko odklonil in mi dejal, naj pokličem k telefonu katero od sester, da se bo z njo pogovoril. Ker sem takoj vedel, kam pes taco moli, sem ga vprašal, če misli, da nisem normalen, nakar je odgovoril, da to ni on "rekao".

In, ker se s takšno inteligenco pač ne moreš pogovarjati, sem ga prosil, če mi lahko da svoj priimek, da vem, s kom se pogovarjam in, da bi lahko podal eventuelno pritožbo na postopek.

Pa mi ga inteligenca v modrem ni zaupala, ker da ga ni dolžna dati, ker z mano ne vodi postopka.

In je spet sledila mala šola, da je podajanje prijave postopek, kakorkoli ga že imenujemo, lahko je razgovor, lahko prijava, lahko ne vem kaj, vsekakor pa je postopek in je podatke dolžan dati.

Seveda imena nisem dobil in varuh reda je odložil slušalko z jasnim znakom, da me ima dovolj.

In tako je tuljenje alarma trajalo še naprej in naprej, dokler ni prišel ob 14.10 uri lastnik vozila, alarm ugasnil in se odpeljal domov.

Torej bi z 99 % gotovostjo lahko trdil, da je bil lastnik nekdo od uslužbencev Kliničnega centra, katerega bi lahko našli in ga telefonično obvestili o povzročanju prekomernega hrupa.

Je pa res, da je tistega dopoldneva deževalo in, če je bila patrulja na mestu, verjetno ni upala odpreti šip, da si ne bi zmočili lepih uniform. In, če jim je v avtu igrala še prijetna glasba, potem so težko kaj slišali.

Tako, kot težko slišijo in vidijo še marsikaj drugega, tudi v naših predaragih Topolah, ampak to je že druga tema.

Je bil pa že Butalski policaj boljši. Njega je vsaj razbojnik držal in je vpil, da so vsi edeli, da ga drži. Cefizelj policaja, da ne bo pomote.

Ampak, naši Cefizlji se policajem zaenkrat še raje ognejo, policaji pa njim in so oboji zadovoljni.

Kaj pa narod reče pa itak nobenega ne briga.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Prispevkov: 1429
Pridružen: Pe Maj 27, 2005 12:57 am
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Zanimiv video posnetek o (ne)sposobnosti policajev

http://www.pgd-topole.si/videos/beg.wmv

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Najbrž ste že vsi opazili madžarski šleper, ki že teden dni stoji parkiran pol na pločniku in pol na cesti ob ograji SCT. No, končno so ga opazili tudi policaji in ga sedaj non stop čuvajo, najbrž zato, da ga ne bi kdo odnesel :evil: . Kaj lahko se namreč zgodi, da pridejo ciganski otroci, ki ne vedo koliko šleper tehta, pa ga vržejo na ramo in grejo :lol: .

Ali pa čakajo šoferja, da se vrne in bo plačal kazen za napačno parkiranje :eek: :lol: :grin: . Najbrž bo to, kajti državna blagajna je vedno prazna in treba jo je polniti, če ne še plač ne bodo imele, uboge duše, ki čuvajo nas in naše imetje.

No, ne bo ne eno ne drugo, je kaj čisto tretjega, gre pa za to, po kolikem času so budni varuhi postave opazili stoječo gmoto in je zdaj prav smešno, ko jo s takšno vnemo čuvajo.

Naj skrajšam, budnim očem postave so Topole namreč tuje, zato se po njih lahko prevažajo tovornjaki, ki trgajo strehe, mularija, ki obrača korita z rožami, podirajo prometne znake, delajo kraval s prevažanjem na motorjih proti igrišču, kradejo, kar ni prišvasano in izvajajo druge škodljive rabote, pa se jih policaji rajši ognejo. Kdo bi si pa nakopaval delo, je en kup pisanja, pa še poiskati je treba koga, je lažje, če za cesto počakajo kakšnega voznika, ki je splil 2 deci preveč, ali pa je peljal 5 km prehitro. Tako je z malo truda državna malha hitreje polna.

No ja, mogoče pa je v madžarskem kamionu naložena kakšna travica, pa čakajo, da kdo pride ponjo.

Ampak bo težko, ker je zraven parkiran policijski avto. Zato dam brezplačen nasvet: Avto lepo v garažo, potem pa za ograjo v jamo. V SCT-ju je trava, bo bolj udobno, v Hidrotehniku pa kamen, je pa bolj trdo in bo treba kakšen povšterček za pod rit, ali pa upati, da se nepridipravi čimprej prikažejo.

Torej nasvet je brezplačen, naslednjega pa že računam ali pa kompenziram, ko me bodo policaji prali na cesti zaradi pretežke noge :lol: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

No tovornjaka ni več, za spomin nam je ostala tale fotografija, si nisem mogel kaj, da ga ne bi šel enkrat pritisnit :grin:

Slika

Je pa zgodba kar zanimiva in ravno pravšnja, za objavo v temi zabava, saj so se dogajale tako neverjetne stvari, da jih mora človek spoznavati v lahkotnejšem branju, sicer vas bo še strah hoditi okoli že pri belem dnevu, kaj šele ponoči.

Namreč sem se malo zmotil, ko sem mislil, da so tolovaji avto pripeljali do Topol in ga tu pustili, ampak, ga niso samo pripeljali, so ga tudi praznili kar na cesti, kar je bilo opaženo okoli 04.30 ure, ko gredo najbolj marljivi že v službo.

In zakaj ravno v našem koncu? Ja iz preprostega razloga, tu je vendar ja takšen mir, kjer je pravi raj za rokomavhe takšne in drugačne vrste. Sicer za kamion ni ravno krivo igrišče (bi bil krivičen), mapak vse ostale tatvine so se pa zgodile 99,9% zaradi njega, pa se za boljši nadzor na okolico nihče ne zmeni.

Če bi vrli nam varuhi zvečer in ponoči malo hodili, pardon, se peljali do našega ljubega nam igrišča :mad: in sem pa tja polegitimirali kakšnega neznanega obiskovalca, bi se po kašnem mesecu pričeli rokomavhi Topol izogibati in spet bi zaživeli normalno, varno življenje, kot smo ga bili vajeni.

Ampak nič od tega. Kot bi bili zmenjeni, da je tale kot na robu občine nikogaršnja zemlja, po kateri se svobodno prepelavajo osebe, ki se bavijo z nečednimi posli in vedo, da imajo tu blaženi mir.

Oh ja, potem pa mene, nedolžnega občana sprašujejo, kdaj sem videl stati tovornjak na cesti, ker sem napisal, da že en teden. Zato popravljam izjavo: V nedeljo zvečer, ko so šli ljudje od maše, tovornjaka še ni bilo, v ponedeljek zjutraj, ko so šli najbolj pridni v službo je pa že bil in okoli njega je bilo menda kar delavno.

LP

Janez 8-)
Rafter
Prispevkov: 4
Pridružen: Če Jan 04, 2007 6:53 pm

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Janez, zanimiva štorija! :grin: :grin: :grin:
Podobno se je dogajalo tudi nam na Rogozi, saj smo tudi na obrobju občine pa še poštno številko imamo drugo kot ostali občani.

Vendar je zdaj malo bolje, saj smo dobili novega župana in ker smo poskrbeli, da je v naši vasi dobil najvišji odstotek glasov, imamo zdaj malo "VIP" status. :grin:
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Rafter napisal/-a: Vendar je zdaj malo bolje, saj smo dobili novega župana in ker smo poskrbeli, da je v naši vasi dobil najvišji odstotek glasov, imamo zdaj malo "VIP" status. :grin:
A pri županu a pri policajih? :grin: ;-) .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gf
Prispevkov: 818
Pridružen: So Avg 13, 2005 5:28 pm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gf »

Verjetno pri županu, ker od žandarjev itak ni nobene koristi, saj ne delajo drugega kot zmedo na cesti in le od daleč opazujejo "taprave kriminalce" :D
Avtoelektrika & avtodiagnostika BMW
Rafter
Prispevkov: 4
Pridružen: Če Jan 04, 2007 6:53 pm

Odgovor Napisal/-a Rafter »

janez napisal/-a:A pri županu a pri policajih? :grin: ;-) .
Pri bĂĽrgermeistru, seveda. :grin: No, vsaj videti je tako - smo ga od volitev do treh kraljev pustili na miru, on pa nas je zajebal in nam med prazniki po celem domu krajanov vgradil vsa nova okna. :grin:

No, je pa drugače že doooolga leta kot občinski poveljnik CZ vpleten v sistem ZiR in je do gasilcev ful v redu. Mislim, da se bo dalo lepo preživeti ta mandat z njim, industrijo v neposredni bližini pa jemljemo pač kot nujno zlo. 8-)
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Rafter napisal/-a: No, je pa drugače že doooolga leta kot občinski poveljnik CZ vpleten v sistem ZiR in je do gasilcev ful v redu. . 8-)
Potem res ni pričakovati, da bi se vam kar čez noč pokvaril :grin: Je res delo veliko lažje, če imajo župan in svetniki razumevanje za gasilce in njihovo delo primerno cenijo.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Zgodba žal ne sodi v to rubriko, je preveč resnična, preveč tragična, preveč žalostna. Gre za poboj in samomor v Zdenski vasi, a ne bi o tem, saj o tem obširno poročajo vsi mediji, od včeraj pa še o podobni ali še hujši tragediji v Belgiji, ko je mati pomorila svoje otroke.

Gre pa za nekaj skupnega in sicer neučinkovitost služb, ki ne storijo ničesar, da bi takšna dejanja preprečili.

Posebna cvetka pa je izjava za javnost uslužbenca policije Ivana Celestina, ki je bila objavljena v Dnevniku v torek, 27. februarja 2007. In ta izjava je tako butalska, da sodi v to rubriko, žal:

Citiram:

"Celestina pravi, da morajo policisti ob zahtevnih intervencijah najprej izvesti več ukrepov, ki zagotovijo njihovo učinkovitost. Sem sodijo tako ukrepi za preprečevanje bega storilcu dejanja kot ukrepi za zagotovitev varnosti okoliških prebivalcev, intervencija pa v primeru, ko je uporabljeno strelno orožje, zahteva še posebno pripravo, vključno upoštevanje spopada s storilcem. Nepremišljen prihod in neusklajenost policistov na kraju bi namreč lahko povzročila še hujše posledice, v konkretnem primeru pa so bili policisti obveščeni zgolj o samem streljanju in ne tudi o smrti storilca."

Potem še navaja ustreznost odzivnega časa policistov itd., kar niti ni več pomembno. Dopuščam sicer možnost o napačni interpretaciji medijev, kiso poročali, da je policija potrebovala 45 minut do prihoda na kraj dogodka. In tu vse navedbe, ki jih je predstavnik policije navedel, ne zdržijo.

Če pogledamo namreč samo eno od trditev uslužbenca in sicer zagotovitev varnosti okoliškim prebivalcem. Ja ljubi bog, če se človek ne bi ustrelil sam, bi lahko postrelil še pol vasi, policaji bi se pa še vedno pripravljali, da zagotovijo varnost občanov.

Varnost občanov je treba zagotavljati takoj, nemudoma, za ceno lastnega življenja (to so vedeli, ko so se odločili za ta poklic), zato naj bi bili tudi usposobljeni, ne pa da čakajo specialno opremljeno enoto, za katero se ve, da je itak prepozna in da lahko prešteva samo mrtve in ranjene, pa še to samo tiste, ki ne morejo pobegniti s kraja.

In tako ostaja bojazen, da se že jutri komu "utrga", pa se bo policija spet pripravljala, da zagotovi..itd.itd....

In tako žal ostaja še vedno resnica, da so dobri le za kasiranje po cesti, pa še to pri belem dnevu, če boš peljal 10 km preveč. Če se boš pa kaj odgovarjal, te pa čaka še dodatna kazen, kajti ti si storilec prekrška in si potreben kazni, kazen je vzgojna.

No ja, tisti s pištolami imajo več miru, jih ni za vznemirjati, lahko namreč kaj prileti nazaj.

Tko se imamo :???: .

Janez 8-)
Odgovori