Nekaj iz dnevne politike

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Nekaj iz dnevne politike

Odgovor Napisal/-a janez »

Ker spadamo pod obrambni resor, ena zanimiva iz današnjega Dnevnika, v katerem je bombastičen naslov, da bo slovesnka vojska zmanjšala tankovsko enoto za polovico :shock :shock: :shock: :

Ob tem se mi poraja vprašanje, kaj pa bomo samo z enim tankom, naj prodajo še tistega :lol: :D .

A si predstavljate, da bi za polovico zmanjšali mornariške sile :shock: ?

Kje bi dobili tako veliko žago, da bi tisto ubogo barkačo prežagali na pol :eek: ?

Pa še ena za zabavno temo, saj drugam jo ne morem dati :( . Drnovškova kandidatura za Nobelovo nagrado je spodletela. Tudi zamorci v Darfurju ga ne marajo, se bo moral kaj novega spomnit. Pa že tako veselo so pošiljali položnice.

Kaj, ko bi si predsednik vzel čas za Slovenijo, Nobelove nagrade sicer ne bo dobil, mu bodo pa zato hvaležni premnogi Slovenci nižjega in srednjega sloja, ki so brez zaposlitve, pa tudi če so, niso pri takem koritu, da bi lahko kradli. To je namreč samo za priviligiran višji sloj :???: .

Lepa je tale naša deželica, samo časopisa ne smeš odpreti in TV mora ostati ugasnjen :mad: :evil: :mad:

Zdaj moram pa nehat, da me ne bo Hanžek preganjal, SOVA itak že vneto prebira tale forum in beleži podatke, tako (ali pa še bolj) kot jih je včasih UDBA :mad: :evil: :mad: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Da dol padeš :lol: . Vse kaže, da bo tale rubrika kar stalna :shock: . Včeraj sem namreč gledal Trenja :shock: . Obravnavali so Pluta, bogega revčka, ki so ga sojetniki petepli, zdaj se je pa revež še porezal, na koncu bodo ugotovili, da ni prišteven in bo spet zakorakal po svobodni deželici slovenski. Zato si tudi noben ne upa pred kamero, saj vedo, kako močna sta naša policija in sodstvo.

In rezultat ankete zaupanja v naše organe pregona: 95% jim seveda ne zaupa, ne vem odkod se je našlko tistih 5 %, ki pa misli, da jim lahko.

No, v oddaji sta poleg voditelja blestela Andrej Anžič in Zdoljšek (imena se ne spomnim). Prvi je predavatelj na policijski varnostni šoli in je ministru za notranje zadeve ter poddirektorju kar na TV organiziral predavanje, sta bila kot prvošolčka.

Zdoljšek je pa znani odvetnik, in je ubogega Lovrota tako "prizemljil", da je občasno lahko samo zajecljal. Kakšne ministre imamo, res nas je lahko sram. Lovro se je namreč izgovarjal, da za Pluta je takšna reklama, za Mitjo Ribičiča se pa ni smelo vedeti. In to je ponovil trikrat. Pa ljudje božji, Ribičiča primerjat s Plutom, to lahko samo nekdo, ki nima ravno vse pošlihtano kot bi moralo biti, da ne napišem še kaj hujšega. Pa ne bom, me lahko namreč toži :mad:

Skratka, dežela slovenska je raj za morilce, lahko se sprehajajo kakor hočejo in nastopajo na TV, zbirokratizirana policija se pa zdaj suče kot mačka okrog vrele kaše, no Anžič jim je zelo jasno povedal, da so krivi oni in izgovorov ni.

Prava farsa, je bilo na trenutke res smešno, kako so se izmotavali, kot črvi, ampak tokrat ni šlo, bravo POP TV =D> .

Hm, kaj sem se razpisal, uvod je bolj dolg, no, hotel sem vas vprašati, če ste kdaj brali Frana Milčinskega, kjer v Butalcih opisuje butalskega policaja in gromozanskega razbojnika Cefizlja. Če nsite, morate, namreč tako, kot piše Milčinski je trenutni odraz slovenske policije. Cefizlji svobodno maširajo naokoli, policaji se jih pa bojijo.

In zakaj vse to pišem? Zato, ker gre za zelo resno zadevo, o katero bi moral sicer opisati drugod, ampak mogoče zabavno stran gledate pogosteje in vam bo prej prišlo pred oči.

Gre se namreč za kriminalna dogajanja v Topolah, pred katerimi policija tišči glavo v pesek kot noj. Ni bila dovolj tatvina kamnite klopi, ni bila dovolj poškodba na strehi kapelice, tudi ni dovolj tatvina te iste strehe, kaj šele, da bi povečali nadzor nad območjem, za katerega vsi vemo (tudi policija), da je to območje, kjer se preprodaja droga, lahko pa tudi kaj hujšega.

Vse to seveda ni dovolj, da bi policija vzpostavila nadzor in umirila krajane. Ne, potrebno je, da nekdo pade mrtev, potem se bodo malo zganili, ko bo padel tretji, jih bodo pa začeli goniti novinarji, ampak, dragi moji, že pri prvem bo prepozno, saj je prepozno že zdaj.

Tako se bo v pomladnem času, ko se ogreje, začela zbirati sodrga pri kapelici in seveda na igrišču, ker se bodo zvirali po otroških igralih in se seveda znašali nad ograjami, ki je že sedaj poškodovana in nad ostalimi športnimi objekti.

Jeseni smo postavili prostor za peskovnik, kjer se naj bi v mivki igrali otroci. Pa vsa sprašujem, dragi starši, ali si boste otroke sploh še upali pripeljati na igrišče, kajti znano je, da je mivka še kako privlačna za drogeraše, ki seveda igle odmetavajo, kjer jim je milo. Pa se naj na takšno iglo nabode otrok.

Kdo bo kriv?

Policija, ne, sodnija bog ne daj, občina nič :shock: . Ja, vi boste krivi, dragi starši, saj na tabli jasno piše, da je uporaba igrišča na lastno odgovornost :eek:

Tako je, to, policajev pa ni za pričakovati. Oziroma, kot sem že enkrat napisal, bodo tkrat, ko bo šel kmet z neregistriranim traktorjem na njivo. Ta ne bo nikogar ogrožal, tudi policaja ne, zato ga bo upal denarno kaznovati.

Da bi pa lovil mamilaše, nak, ti so pa že nevarni, ga lahko po buči mahne, pa pištolo ima lahko tudi kje skrito, pa se mu odtrga in adijo policajeva glava. Jah, takim se je res bolje izogniti.

In tako v deželi vlada strah, barabe vedo, da jim nihče ne bo nič naredil ter se veselo sprehajajo, pardon, vozijo v dobrih avtomobilih, postavajo in trgujejo pod našim hribom in igrišču, kradejo, ampak nikomur se ne bo storilo nič žalega.

Pardon bo, to vas moram opozoriti, kajti, če boste z barabo sami obračunali, vas bo policaj prijavil sodniku za prekrške, ker ste kršili javni red in mir, tudi če ga boste mikastili na svojem dvorišču. Pa bog ne daj, da bi se mu kaj poznalo, takrat boste šli s kazensko ovadbo na sodišče in boste plačali odškodnino, da bo lump lahko preživel duševne in fizične bolečine, še hišo vam bodo zarubili.

Živela butalska dežela, gojišče Cefizljev :mad: :mad: :mad:

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
oskar
Prispevkov: 489
Pridružen: To Feb 07, 2006 10:06 pm
Kraj: Gorca

Odgovor Napisal/-a oskar »

Da malo popestrin prispevam dva črna:

Sredi noči nekje na samotni kmetiji pri Litiji. Na vrata nekdo potrka , mož vstane in vpraša kdo je:
Silvo Plut , odprite takoj !
Moški se obrne proti spalnici in reče:
Žena , zate je !


Dve ženski v parku sredi Ljubljane:
Letos je pa zgodnja pomlad , pravi prva.
Druga se začudi.
Po čem sklepaš?
Na Jančah že štihajo ! :D
ni nam lahko
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Teorija zarote

Odgovor Napisal/-a janez »

Teorija zarote

Ker je moderno iskati zarote oziroma možnih teorij za zarote, bom na podlagi dogodkov preteklega tedna še jaz ponudil eno. Če me jutri ne bo več na internetu, potem veste, kje sem :evil: :D .

Pa poglejmo teorijo, mogoče se jo bo lotil kakšen raziskovalni novinar, čeprav tudi ti nimajo več jajc. Zadnjega, ki jih je imel, so nabutali, potem je šel pa raje sedet v parlament in kima, kot mu naročijo.

Pa ne bi o poslancih, problem je namreč v organih pregona, pa da se pravosodnega ministra samo dotaknem. Dokler bo ministrov sovražnik št. 1 Mitja Ribičič, potem se o resnosti pravosodnega dela pač ne da pogovarjati. Kakršen general, takšna je vojska in razni Pluti, trgovci z mamili in veliki tatovi, pa tudi mali (tisti, ki kradejo baker) se bodo z vsemi Hanžkovimi pravicami veselo sprehajali po ljubi nam butalski sloveniji.

Sprehajali pa se bodo seveda zaradi neučinkovitosti policije, vendar zakaj' Včasih so lopovom vsaj dihali za ovratnik, kot se je slikovito izrazil takratni policijski Bonaparte, danes pa imajo lopovi klimo in policajev prav nič ne rabijo.

Ali pa je kriv sistem?

E, tu se pa začne teorija zarote, kjer pa boste morali malo sami sodelovati, saj imen le ne upam pisati, saj veste, če ste gledali tisti film z naslovom Pelikanovo poročilo. Razvijanje teorij zna biti zelo nevarno, še posebej če te ulovijo in prebutajo plačanci sistema, ki bi te moral varovati.

Torej, prvo vprašanje:

1. Kdo je notranji minister in od kod je prišel?

Odgovarjam samo na drugi del vprašanja, iz obrambnega resorja.

2. Kdo je direktor policije in od kod je prišel?

Tukaj odgovarjam na oba vprašanja: moj sošolec, prihaja pa iz obrambnega resorja.

In kje je tu teorija zarote?

Ja, kaj pa ima, ljubi moji, v policiji delati vojska. Delala je že v Depali vasi, pa ne piškotov, ampak vse kaj drugega. Tisti, ki ste služili JNA, se spomnite, kako ste kleli butaste oficirje, ampak tak je bil pač sistem. Ssitemi se sicer spreminjajo, vendar se v vojski najamanj, za vse vojske sveta pa je značilno, da so strašno zbirokratizirane in da ne sme nihče nič narediti, še lističa toaletnega papirja odtrgati, ne da mu prej ne podpiše nadrejeni.

No in iz takšnega sistema pridejo ljudje na položaje v policijo, ki bi morala v službi naroda skrbeti za čuvanje njihove blaginje, pa se zaradi birokratskega sistema to ne obnese, potem, ko se zgodi Plut, pa s prstom kažejo drug na drugega, noben namreč ni nič kriv, kajti policija se drži zakona in zakon je tak, da se morilci lahko svobodno sprehajajo, kjer jih je volja.

No, od tu naprej pa lahko z imeni :???: .

In na to je zelo jasno opozoril dr. Andrej Anžič, katerega, ne boste verjeli, prav tako osebno poznam, saj je bil v takratni kadetski šoli med vzgojitelji. Njega je vlada namreč odstavila s položaja namestnika direktorja policije, ker menda ni dobro delovala :shock: . No, ampak je bilo vseeno malo boljše kot sedaj, kar je policijskim predstavnikom v Trenjih tudi jasno povedal, tako, kot se to dela neposlušnim učencem v šoli.

In rešitev teorije zarote:

Evo, tudi to ponujam. Za ministra predlagam Andreja Anžiča, za direktorja policije pa Pavleta Čelika.

Kdo je slednji? Upokojeni miličnik, ki je bil komandant jugoslovanskih miličniških specialcev, mali mož z ostrim jezikom, ki se ne boji povedati resnice in bi trenutno verjetno edini znal vzpostaviti tak red, da bi se ljudje v državi počutili varne.

Vendar verjetno nekomu očitno ni do tega, da bi se počutili varne, saj če med ljudmi vlada strah, potem je z njimi lažje manipulirati. Da je ljudi strah je pa jasno. In jih bo še bolj. Namreč se je že začelo, mediji širijo novice, zakaj je Plut postal takšen grozovitež. Menda zato, ker je svojo mamo videl na obdukcijski mizi. Pa to ni res, ljudje božji. Ne samo, da ni res, da bi jo lahko videl ampak to, da bo fantu uspelo dokazati neprištevnost oziroma mu bo krivda zaradi težke mladosti bistveno omilila kazen in bo na prostosti, kot bi mignil. In zato je ljudi strah, da bi o njih govorili, kaj šele stopili pred kamero. Vedo, da gnili sistem to dopušča in, da pred nikomur niso več varni.

Seveda, če je pa sovražnik številka 1 Mitja Ribičič :shock:

Je nedelja, pa sem se malo "razpričal".

Ne jemljite vsega preveč zares, ali pa je morda treba?

Vas pozdravlja zarotni teoretik Janez, zaenkrat še na svobodi :???:
charger
Prispevkov: 32
Pridružen: Po Dec 17, 2007 9:31 pm
Kraj: Topole

Re: Nekaj iz dnevne politike

Odgovor Napisal/-a charger »

js vidm problem tud v tem:
maš novejšga BMWja, Audija al pa Mercedesa, oz. katerikoli avto višjega cenovnega razreda, pelješ 150 km/h na cesti kjer je omejitev 90 km/h (al pa v naselju pa isti rezmerje, to niti ni tok važno) policaj pa te ne bo upal ustaviti, ker ti sigurno poznaš njegovega šefa in bo potem on imel največ sitnosti.
tak je sistem, je to dejansko en polcaj priznov.
Odgovori