no, pa bom še jaz eno.
Bilo je daljno leto 1987, ( jaz bil majhen), predsednik pa še šofer sta se napotila po novo kombinirko TAM 190, v tedaj še Karoserist v Maribor. Doma v GD Ljutomer, se je pripravljala velika fešta, saj je prispelo novo vozilo!
No, ob predvideni uri, ko se predsednik in šofer peljeta veselo proti Ljutomeru, se predsednik domisli, da bi lahko vklopil sireno na avtomobilu,.... Rečeno, storjeno. Po ukw javi, da sta čskoraj doma, pa se en član spomni, da bi bilo dobro tudi vklopiti sireno v gasilskem stolpu, ok, rečeno, storjeno.... Vsi gasilci prdejo v gasilski dom, poveljnik jih pomirja, da ni sile, da bo zdaj zdaj novi avto se prepeljal v GD. Pa uleti gasilec, ki je doma 5 hiš od gasilskega doma, GOL

, med potjo pa kriči, "kjer gori, kje gori"???...

. Vsi člani se smejejo, in mu malo bolj glasno odgovarjajo, hitro, hitro, se obleč, pa zunaj čakaj.. rečeno, storjeno. Se obleče v zaščitno obleko, ter čaka na dvorišču, ter čudno gleda, zakaj vsi gasilci stojijo pa gledajo na glavno cesto?... Pa se sliši iz daljave... iu iu iu iu, in končno se pojavi "mrcina", ter se ustavi pred gasilskim domom... Vsi zbrani občudujejo vozilo, un gasilec pa ki se je oblekel v zaščitno obleko, ker je prišel gol v GD, pa reku:
" barabe, zato me kličete, ker prišla nova gara v GD, grem domov, pa končam nalogo na naši"... Se sleče, ter gol odide nazaj domov, reši nalogo na ženi....
dušan