Dan foruma Gasilci.org 2007

Dan foruma Gasilci.org 2007

Odgovornapisal janez » Ne okt 07, 2007 10:02 pm

Dan foruma gasilci.org je bil letošnje leto v Postojni. Udeležilo se nas je kar lepo število članov, za dobro počutje in pester program pa so poskrbeli gasilci iz Postojne. Kljub temu, da nam je večino dneva nagajal dež, je bilo prav zaradi truda postojnskih fantov dan izpolnjen z zanimivim programom ogledov, seveda pa brez piknika in družabnih iger ni šlo, tako, da nam tudi vreme ni prišlo do živega. Če ne verjamete si oglejte galerijo slik na tejle povezavi:

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=367

Na fotografijah boste lahko občudovali podzemni svet Okrogle jame, ki je po velikosti sicer skromnejša od njene sosede Postojnske jame, a zato nič manj zanimiva. Še posebej, ker se je v jamo potrebno podatki z lastno razsvetljavo, tako, da jama v soju svetilk daje še večji vtis na obiksovalca.

Iz jame smo se napotili v center DARS-a na Kozini, kjer so nam prijazni uslužbenci nadzornega centra pokazali sistem nadzora nad avtocesto in tuneli, tako, da smo se lahko sami prepričali o varnosti v tunelih, kar je še posebej pomembno, seveda pa smo videli tudi posnetke voznikov, od katerih ti gredo lasje pokonci. Nekateri so imeli sicer srečo in jo odnesli brez poškodb, nekja nesreč pa je bilo kar hudih. Kaj vse se pa še drugega dogaja v tunelih pa ne bi verjel, če ne bi videl.

Iz nadzornega centra smo odšli nazaj v Postojno v njihov regijski center za obveščanje, kjer so nam prikazali in obrazložili način dela od sprejema klica do aktiviranja enot, pokazali območje delovanja, posamezne naprave, videonadzor, žal pa ni deloval sistem videonadzora, s katerim nadzirajo požare v naravi. Jah, ni mogel delovati, pa tudi potreben ni bil, saj je ta dan kar dobro namakalo.

V popoldanskem delu je sledil družabni del ob koči na Mačkovcu, kjer nas je najprej čakal dober pasulj s klobaso, potem pršut, še naprej čevapčiči in klobase na žaru, pa spet pršut, tako, da lačen ni bil nihče, za gašenje žeje pa je bilo prav tako dobro poskrbljeno.

Pa da ne bi kdo rekel, da smo samo jedli, smo se tudi rekreirali, tako je bilo organizirano tekmovanje v metanju B spojke na ročnik, metanje velikega pikada in zvijanje B cevi na čas in točnost (merjena razdalja med spojkama zvite cevi).

Za vse najboljše je organizator pripravil praktične nagrade, tako, da se je res splačalo sodelovati.

Zadnja igra je bilo vlečenje vrvi, a je bila ura že pozna, pa sem moral prej oditi.

Organizator je pripravil še vožnjo s terenskimi vozili, sam sem se popeljal v Mazdi, ki je prikazana v galeriji slik.

Skratka, srečanje forumovcev je uspelo, hvala postojnčanom, zares so se potrudili in iz Postojne smo odšli dobre volje in z lepimi vtisi.

LP

Janez
Uporabniški avatar
janez
 
Prispevkov: 4672
Pridružen: So maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Vrni se na Dogodki

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron