Živ - žav na Osnovni šoli Mengeš

Živ - žav na Osnovni šoli Mengeš

Odgovornapisal janez » Sr okt 03, 2007 11:22 pm

Danes je bil pa na ploščadi Osnovne šole Mengeš res pravi Živ - žav, saj se je kar trlo mladih učencev, njihovih staršev, učiteljev, mentorjev, animatorjev in seveda nas, gasilcev.

Na Živ - žavu gasilci sodelujemo že tretje leto, predstavimo pa se z naslenjimi programom:

1. Predstavitev gasilskega vozila GVC 16/25 z opremo in orodjem in napeljavo C cevovodov z različnimi ročniki, s katerimi mladi praktično rokujejo, saj je oblikovanje različnih curkov sila imenitna, še posebej, če je mladim uspelo iz vodnega curka ustvariti tudi mavrico. Nosilec predstavitve je bilo PGD Mengeš.

2. Vezanje vozlov in zbijanje tarče s pomočjo vedrovke je bila naslednja, zelo obiskana točka in kar premalo vrvi je bilo za toliko spretnih rok. Pri vedrovki so pa kar tekmovali, kdo bo hitreje zbil tarčo. No, moram priznati, pri vozlih smo naredili malo stimulativne reklame :grin: , je učinkovala, saj smo razdelili kar 300 lizik, kar se do sedaj še ni zgodilo. Res pa je, da so tisti, ki so se naučili gasilkega vozla potem prišli še večkrat, pa nič ne de, važno je, da so sodelovali z gasilci. Nosilec animacije je bilo PGD Topole.

Tole je pa verz, ki je privabljal :D :

Slika

3. Največja vrsta pa je bila tudi letos na vrvni žičnici, kjer so se lahko mladi varno popeljali iz višine na trdna tla. Ob 18. uri, ko smo mi že zaključevali z delom, je bila tu še kar vrsta, no, zdajle upma, da so gasilci že doma :grin: . Kot vsako leto, so tudi tokrat reševanje s pomočjo vrvne tehnike in škripčevja izvedli gasilci PGD Loka.

Mladi so seveda sodelovali še v drugih animacijah, kot so ples, nogomet, spretnostni tek, slikanje, oblikovanje buč, izdelava papirnatih letal in tekmovanje z njimi, svoje spretnosti je pokazal časrovnik, zelo obiskan je bil tudi frizer, pa razne druge delavnice, skratka res je bil pravi živ-žav in prav prijetno je bilo.

Kako, pa si lahko ogledate tukaj:

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=365

V obdelavi sta še dva filmčka in sicer s plesa in reševanja z vrvno tehniko.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez
 
Prispevkov: 4672
Pridružen: So maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Re: Živ - žav na Osnovni šoli Mengeš

Odgovornapisal miran » Sr okt 03, 2007 11:35 pm

janez je napisal:V obdelavi sta še dva filmčka in sicer s plesa in reševanja z vrvno tehniko.


Filmča sem že obdelal tako da si ju že lahko ogledate na :

Ples
Reševanje z vrvno tehniko

L.P.
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
 
Prispevkov: 1481
Pridružen: Pe maj 27, 2005 12:57 am
Kraj: Topole


Vrni se na Dogodki

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost