Otvoritev kolektorja

Otvoritev kolektorja

Odgovornapisal janez » So okt 21, 2006 8:47 pm

Dogodki se vrstijo, da jih komaj dohajam, včeraj, ko je še potekala vaja v Loki, so v Topolah že otvarjali kolektor, čeprav se je Topolcem malo čudno zdelo, zakaj. In verjetno popolnoma upravičeno, saj krajani od kolektorja nimamo nič, ko pa bomo imeli, bomo imeli kvečjemu škodo. škodo zato, ker v naslednjih 12 letih interne kanalizacije ne bo, bo pa v teh letih zanesljivo vsaj ena poplava in takrat bo po travnikih plavalo poleg vode še marsikaj drugega.

Kajti, tisti, ki so projektirali in tisti, ki so gradili, bi morali za par let samo navadne jarke kopati, da bi se naučili, kako se dela z zemljo in imovino, po kateri rijejo, saj s takšnim odnosom, kot so ga imeli, niso dobri niti za v kamnolom, kjer skal res ni škoda, ampak, ti bi jo zagotovo naredili. Kakorkoli že, sledovi za izvajalci bodo še dooolgo vidni in jih ne bo tako hitro prerastla trava, kvečjemu plevel.

In, kot je dejal danes eden od opazovalcev otvoritve, je tudi otvoritev potekalo bolj tako, kakor gradnja - vedno je kaj manjkalo.

V glavnem, od odprtega kolektorja ima korist izključno občina Komenda, ki bodo pošiljali vsebino, ki sodi v kanalizacijo, proti Domžalam, nam pa bo namenjena kakšna vonjava več.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez
 
Prispevkov: 4672
Pridružen: So maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovornapisal gf » So okt 21, 2006 11:28 pm

Sorry ker sprašujem, ampak kje za vraga pa je ta kolektor ??? :(
Avtoelektrika & avtodiagnostika BMW
Uporabniški avatar
gf
 
Prispevkov: 835
Pridružen: So avg 13, 2005 5:28 pm

Odgovornapisal Mateja » Po okt 23, 2006 12:06 pm

gf je napisal:Sorry ker sprašujem, ampak kje za vraga pa je ta kolektor ??? :(Kolektor je zbiralnik dreka ... Ja, je pa zadeva rahlo ironična ... upajmo pa, da ne bo preveč slabih izkušenj z njim ... Je pa menda pri Mlinarju en pokrov in nekateri menijo, da bomo lahko tja vozili vsebino greznic ... ne sicer iz Logatca :lol:

a ne?

Lp, Mateja
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
Mateja
 
Prispevkov: 842
Pridružen: Po avg 08, 2005 2:25 pm
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole

Odgovornapisal janez » Po okt 23, 2006 12:37 pm

gf je napisal:Sorry ker sprašujem, ampak kje za vraga pa je ta kolektor ??? :(


Se opravičujem gf-ju, sem pisal kar v njegovo objavo, no, tole je bilo napisano sinoči, pa sedaj samo kopiram:

Ga ni ga :grin: . Ta znameniti kolektor predstavlja kanalizacijski daljnovod, ki bo iz občine Komenda pretakal, kar pač kanalizacija pretaka :lol: , skozi topolsko ozemlje, pri tem pa seveda Topole od tega nimajo nič, razen razritih površin, ki se še leta ne bodo opomogle, interne kanalizacije pa mislim, da jaz ne bom dočakal :sad: .

Kot sem že napisal, pa se nam kanalizacija zna maščevati takrat, ko bodo zaradi izgradnje industrijske cone v Komendi, pa tudi sicer ob povečanem deževju, nastopile poplave.

Sicer projektant, izvajalec in investitor obljubljajo, da je kanalizacija zaprta z ustreznimi pokrovi in, da se nam ni treba ničesar bati, bi rekel, da so to že pred leti tudi govorili, ko so delali betonsko škarpo proti Pšati. Pa je voda vseeno udarila čez in poplavila spodnji del Topol.

Seveda je bilo za desni breg Pšate veliko bolje poskrbljeno, saj se voda na to stran ne izliva, ampak plavajo samo Topole. Ampak, to je že druga zgodba, ta o kateri govorimo pa je pomembna samo v tem, da nam ne bi iz kanalizacija slučajno priplaval drek (oprostite izrazu :) ) na dvorišče.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez
 
Prispevkov: 4672
Pridružen: So maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Re: Otvoritev kolektorja

Odgovornapisal Romana » To okt 24, 2006 7:56 pm

janez je napisal:... čeprav se je Topolcem malo čudno zdelo, zakaj. In verjetno popolnoma upravičeno, saj krajani od kolektorja nimamo nič, ko pa bomo imeli, bomo imeli kvečjemu škodo. škodo zato, ker v naslednjih 12 letih interne kanalizacije ne bo, bo pa v teh letih zanesljivo vsaj ena poplava in takrat bo po travnikih plavalo poleg vode še marsikaj drugega...


Ne morem, da neb :D ... o kanalizaciji v Topolah se pogovarjamo in načrtujejo jo pa še kaj že približno 18 let. Začeli (sem bila še malo bolj aktivna včasih) smo že v takratni občini Domžale in če me spomin ne vara, je bila med prvimi obljubami, ki so bile podane za ustanovitev samostojne občine Mengeš. Od tega je preteklo kar nekaj mandatov in vse bolj se zdi, da bo kanalizacija v Topolah in severnem delu Mengša ostala na predvolilnih letakih in v programih vseh strank, ki se potegujejo za mesta v občinskem svetu. Ja, imajo vsaj kaj napisati v programe, saj je nekaj projektov, ki se vztrajno ponavljajo, ne dočakajo pa realizacije.

In če vprašate mene, se vam ne zdi, da bi bil čas, da je pogoj za izgradnjo industijskih con tudi urejena infrastruktura? Tako pa "požegnamo" izgradnje le-teh, potem se pa jezimo zaradi cest, kanalizacije in še česa.
Ali ni takšno obnašanje neodgovorno tudi do okolja? In kdaj bomo končno imeli dovolj in postavili še mi kak pogoj?

Saj verjamem, da nismo edina občina, ki nima urejene kanalizacije, ampak ali ne bi bil čas, da to končno uredimo? Pa ne mi zdaj rečt, da bo po volitvah boljše - v mengeškem občinskem svetu se imena ne zamenjajo ob vsakih volitvah, precej se jih ponovi - torej ali ne bi nadaljevali dela?!

Pa lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Romana
 
Prispevkov: 178
Pridružen: Ne avg 28, 2005 12:17 pm

Re: Otvoritev kolektorja

Odgovornapisal janez » To okt 24, 2006 11:53 pm

Romana je napisal:Saj verjamem, da nismo edina občina, ki nima urejene kanalizacije, ampak ali ne bi bil čas, da to končno uredimo? Pa ne mi zdaj rečt, da bo po volitvah boljše - v mengeškem občinskem svetu se imena ne zamenjajo ob vsakih volitvah, precej se jih ponovi - torej ali ne bi nadaljevali dela?!

Pa lep pozdrav!


Torej, obljuba o izgradnji interne kanalizacije je bila naravnost svinjska in direktni nateg, na podlagi katerega so pridobili podpise lastnikov zemljišč. Ko so bila soglasja pridobljena in zemljišče razkopano, so pa prišli s pravo barvo na dan in takrat je padla odločitev o letu nevesekdaj.

Da smo lastniki nasedli na obljubo kot Titanik, je vsakomur jasno. Investitor je namreč imel svojo računico, kajti, če se lastniki zemljišč ne bi strinjali s položitvijo kolektorja, bi se pričel dolgotrajen sodni postopek za pridobitev pravice do polaganja kanalizacije, ki bi zanesljivo trajal več let in Občina Komenda bi bila prisiljena iskati drugo in dražjo rešitev, ali pa z Občino Mengeš zagotoviti sredstva za izgradnjo interne kanalizacije.

No, Topolci smo še enkrat naivno verjeli obljubam, tokrat močno upam, da zadnjič.

Kar se pa industrijske cone tiče, je pa občina sploh mrzla, saj se zemljišča odkupujejo privatno in vsak si bo postavil tisto, kar mu paše. Tako si je postav Mapis in to brez parkirišč, stanje je znano in se ga lahko ogleda tudi na naši spletni strani.

Nihče nikomur nič ne more, nihče ne more nič preprečiti, kajti, ko si enkrat lastnik zemljišča si bog i batina, noben te ne povoha, inšpekcijske službe tiščijo glavo v pesek in reagirajo šele, ko jih zbudi kakšen novinar, da ne govorim o organih pregona, ki bi morali bdeti nad takšnimi in drugačnimi malverzacijami.

Ampak ni govora, lumpe z belimiovratniki ščiti država in se na vso moč trudi ukiniti edino komisijo, ki vsaj na gospodarskem področju skuša narediti nekaj reda (poudarek je na skuša). In to zato, da bi gospodje poslanci mirno ribarili v kalnem.

Upam, da vsaj ustavno sodišče ve, kam pes taco moli, če ne ve, smo pa itak potopljeni. Kot Titanik, ki sem ga že omenil.

Eni pa še kar naprej hvalijo demokracijo.

Sem se malo razpričal, ampak tako je v naši ljubi domovini.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez
 
Prispevkov: 4672
Pridružen: So maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole


Vrni se na Dogodki

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron