PROMETNA UREDITEV PRED GASILSKIM DOMOM

PROMETNA UREDITEV PRED GASILSKIM DOMOM

Odgovornapisal peter » So jun 28, 2008 8:52 pm

Gasilski dom v Topolah je postavljen ob občinski cesti iz smeri Mengša proti Suhadolam na levi strani. Ker je zemljišč za razne skupne dejavnosti vedno premalo, ponavadi skoraj vsa društva malo razširijo svojo dejavnost na sosedovo zemljišče. Vse lepo in prav, dokler se nedela škoda.
Ker vemo, da je za hitro in uspešno gasilsko dejavnost potrebno, da so izvozi iz garaže prosti, tako bi moralo biti jasno tudi vsem kateri parkiraajo na "gasilskem dvorišču" jasno, da pelje mimo gasilskega doma javna občinska pot, katero uporabljajo lastniki zemljišč. Kadar ni velike trave lastniki in ostali uporabljajo kar Komarjev travnik za obvozno pot , ne da bi kdo kaj vprašal, ali lahko ali ne.
Danes 28.06.08 pa je občinsko pot zaparkiral srebrni polo starejšega letnika in to za celo popoldne, stem da je ves preostali del gasilskega dvorišča prost. Ker lastniki oziroma uporabniki kmetijskih zemljišč nimajo gasilskega tekmovanja, popoldne vozijo na njive in travnike gnoj in pripravljajo njive za oranje. Tako bi bilo, če nebi bilo malega polota.
Ker se do njive ni prišlo po cesti, jo je uporabnik oz. najemnik zemljišča ubral pač po njivi katera mu je bila pač simpatična in je peljal gnoj prvič in drugič in tretjič, tako da je pot čez njivo že boljša kot mimo gasilskega doma. Tukaj pa ni več zabavno, ker se dela škoda in nihče ne vidi rad da pelje čez njegovo dvorišče 10tonski traktor.
Upoštevajmo torej prometne predpise povsod na cesti, tudi na občinski cesti in jo pustimo prevozno.
Ker se danes ni zgodilo prvič, da je bila pot zasedena ampak je bila že večkrat, je potrebno postaviti znak ali pa vsem gasilcem, ki se pripeljejo pred dom z avtomobilom vsakemu posebej povedati, kako se je potrebno obnašati na cesti. Voznik traktorja je bil ravno tako na "nujni vožnji " , kakor gasilci kadar peljejo z lučjo.
Prostor pred gasilskim domom ni parkirišče ampak je tudi javna cesta, katero ne smemo zapreti s svojo nespametjo.
omenjeni članek naj bo opozorilo, da je potrebno mimo gasilskega doma vedno pustiti prosto pot za dostop lastnikom zemljišč s traktorji.
peter
 
Prispevkov: 8
Pridružen: Po mar 17, 2008 8:45 am

Vrni se na Dogodki

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost